Brug din tid på det relevante

Brug din tid med omtanke. Bruger du din tid på det relevante? Der er fx ikke mange mennesker der på deres dødsleje ville ønske at de havde brugt mere tid på deres arbejde.

Brug din tid bevidst. Vi vælger selv hvad vi vil bruge vores tid på. Vi må leve med de konsekvenser der er af vores valg. Mange af os kan føle en kløft mellem hvordan vi bruger vores tid – og på hvilke værdier vi har.

Jeg har inden for de seneste 5-10 år ændret mit liv en del. Jeg har brugt meget tid på at finde ud af hvilket liv jeg ønsker at leve. Og så har jeg prøvet at efterleve det så godt jeg kan. Ikke alt kan jeg være herre over. Men meget. Jeg prøver at være bevidst om hvad jeg fylder mit liv med. Hvad jeg bruger min tid på. Hvilke mennesker jeg omgiver mig med. Og så videre.

Læs også: Downsizing – ny trend inden for personlig realisering

For en del år siden arbejdede jeg meget. Rigtig meget. Omkring 70 timer om ugen i en 5-årig periode. Men en dag ændrede noget sig. Jeg havde pludselig behov for at min arbejdsgiver satte pris på mine mange arbejdstimer. Men det gjorde han ikke længere. Det var blevet en selvfølge. Jeg opdagende at det betød mere for mig end jeg var bevidst om. Det gjorde at jeg ikke længere ville være med til at bidrage med de mange arbejdstimer. For qua mine lange arbejdsdage var der mindre tid til rådighed sammen med mine børn. Og pludselig var prisen for høj. Kløften blev for dyb mellem det jeg brugte min tid på og det som var mest relevant for mig. Nemlig min familie og vores trivsel.

Boganbefaling: Det vigtigste først af Stephen R. Covey

Fortrydelse på dødslejet

Jeg har længe haft en note liggende. Noten er en liste over de største fortrydelser som døende har udtrykt. Jeg kan ikke huske hvor jeg har noten fra – så kilden er ukendt.

Noten lyder som følger:

  1. Jeg ville ønske, jeg havde haft mod til at være tro mod mig selv og ikke blot leve op til andres forventninger til mig
  2. Jeg ville ønske, jeg ikke havde arbejdet så meget
  3. Jeg ville ønske, jeg havde haft modet til at udtrykke mine følelser
  4. Jeg ville ønske, at jeg havde holdt kontakt til mine venner
  5. Jeg ville ønske, at jeg havde ladet mig selv være lykkeligere

Det er tankevækkende. Der står ingenting om materielle goder. Der står udelukkende noget om bevidste valg, nærvær og glæde.

Brug din tid med omtanke! Det prøver jeg!

Indlægget indeholder affiliate link.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *